OVER GERBEN

 

Gerben

Al heel vroeg speelde muziek en muziek maken een rol in mijn leven. Wat luisterde ik graag en wat kon ik genieten van de cassettebandjes (ja, wat een tijd) en cd’s van Klaas Bolt en Klaas Jan Mulder. En dat dan proberen na te spelen op het orgel. Hoe onmogelijk en leuk tegelijk! Zelf een beetje improviseren op het orgel.
Ook herinner ik me nog goed hoe ik al vanaf een jaar of 10 luisterde naar Beethoven, Brahms, Chopin, Mozart of Tsjaikovski in het Concertgebouw in Amsterdam of Vredenburg in Utrecht. Ik was steevast de jongste bezoeker bij deze concertpodia. Als klein jongetje tussen al die ouderen, luisterend met kinderoren naar deze bijzondere muziek. Prachtig

Vanaf 10 jaar heb ik orgelles gehad bij onder meer Wim Ruitenbeek, Evert van de Kamp, Marco den Toom, Bram Brandemann en Gerben Mourik. Bij enkele van hen volg ik privé nog steeds orgelles, zowel in literatuur als improvisatie. Daarnaast heb ik diverse orgel masterclasses gevolgd.
Later heb ik me ook toegelegd op de piano. Een prachtig en klankrijk instrument met een enorm kleurenpalet. Met net zoveel liefde en passie speel ik piano als orgel.
Ik heb pianoles gehad van Wendelien van Bockel en volg al vele jaren periodiek pianoles (klassiek en jazz/blues) bij Petra Harskamp.

Ik heb klassieke muziek gestudeerd aan de Schumann Akademie in Utrecht, met orgel als hoofdvak.
In 2023 heb ik mijn bachelor Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en een tweejarige studie Muziektheorie aan het Conservatorium van Amsterdam voltooid en behaald. 

Sinds 2012 heb ik m’n eigen lespraktijk als muziekdocent in piano- en orgelles en muziektheorie. Daarnaast ben ik ook actief als componist/arrangeur, koorbegeleider en organist/pianist. Zowel als begeleider, pianist en organist heb ik meegewerkt aan diverse uitvoeringen en concerten.
In het najaar van 2023 heb ik twee functies erbij gekregen: één als klassieke muziekmarketeer & data bij Musis & Stadstheater in Arnhem en een functie als kerkmusicus/cantor-organist bij de Immanuelkerk in Ermelo, waar ik het fantastische Reil orgel uit 1981 mag bespelen. 

Contact met Gerben

 

Wil je piano- of orgelles, muziektheoretische lessen, een nieuwe compositie of arrangement, een muzikale workshop, een solo-optreden of muzikale medewerking aan een concert, een trouwdienst of jubileum? Neem dan contact met me op.

06 14 50 61 45

info@gerbenbast.nl